Grecia. Locurile cu peisaje idilice pe malul Mării Ionice

Dacă doriți o vacanță de vară de neuitat, vă recomandăm să vă îndreptați spre Grecia!

Grecia este o destinație deosebită cu peisaje idilice, apusurile romantice, clima blindă, plaje cu nisip fin și apă cristalină de turcoaz ca în reviste.

Corfu

Insula fascinează prin frumuseațea naturii, istoriei și romantismului. Relieful insulei putem împarți în coasta de Est și Sud-Est fiind mai convinabilă pentru odihna familiilor cu copii, marea fiind mai liniștită, aici sunt plaje de nisip fin, o mulțime de taverne; coasta de Nord-Est este puțin mai adîncă intrare în mare de aceea se frecventează plimbările cu yacht-uri; și coasta de Vest are plaje intense de nisipi și stînci spectaculoase.

Syvota

Sătuc frumos de litoral înconjurat de dealuri de păduri de pini și măsline, plaje uimitoare și insulițe verzi aruncate în mare. Se află vis-a-vis de insula Corfu. Este loc potrivit pentru relaxare. Cele mai renumite plaje sunt Mikri Ammos și Megali Ammos. Aici sunt taverene grecești unde puteți savura bucătăria tradițională sau să luați în arendă sezlongurile și umbrele pe plajele de nisip cu ape limpezi și ușoară racoare în zilele calde de vară.

Parga

Este un sătuc pitoresc sub forma unui amfiteatru. Este o stațiune nouă cu infrastructura turistică bine dezvoltată. Aici sunt plaje largi de nisip amenajate cu sezlonguri și umbrele, taverne grecești și mici magazine, la dispoziția turistilor sunt puse sporturi de apă. Stațiunea este înconjurată de golfuri verzi și litoral crenelat. Se recomandă atît pentru odihna activă cît și pentru cei care preferă liniștea. Cele mai renumite plaje sunt Valtos fiind cea mai mare plajă de nisip cu intrare lină și plaja Lichnos unde marea este mai liniștită fiind amplasate într-un golf protejat.

Lefkada

Se mai numește Caraibele Greciei. Acest aspect îi redau munții și marea. Cea mai renumită plajă din regiune este Porto Katsiki – plaja de nisip alb înconjurată de stînci abrupte, accesul se face coborînd 80 de trepte de pe stînci. O altă plajă Kathisma – este preferată de tineret, sunt taverne și baruri, se pratcită sporturi de apă. Unul dintre cele mai iubite stațiuni este Nidri – este un golf cu vegetație bogată și infrastructura turistică dezvoltată. De aici se organizează Croaziera celor 10 insule! Bucură-te de briza Mării Ionice.  Coasta de Vest este mai stîncoasă și abruptă cu plaje mai frumoase, iar coasta de Est are plaje mai izolate și protejate de curenți.

Kefalonia

Cea mai mare insulă din Arhipelagul Ionic. Deși insula este bine dezvoltată, aici găsești orice ai nevoie pentru o vacanță de neuitat – fie să savurezi o cină grecească autentică, să faci o croazieră pe mare sau sporturi nautice, să faci plimbare cu bicleta, să duci o viață activă de noapte sau să faci shopping etc. O experiență care merită – explorarea celor mai fascinante Peșteri Melissani și Drogarati unice în felul său; celor mai apreciate plaje Makris Gialos și Myrtos care au primit numeroase distincții pentru curățenie și frumusețea naturală.

Zakynthos

Una dintre cele mai iubite insule grecești. Sunt două lucruri care atrag turiștii (1) aici găzduiesc țestoasele Caretta Caretta și își depun ouăle pe plajele Gerakas, și (2) aici se afă renumita plajă Navagio situată în golf între pereți de stîncă albă, nisip alb sclipitor și apă cristalină. Accesul pe plajă se face cu barca cînd marea este liniștită sau se poate admira în ansamblu de sus de pe o platformă. Pozele sunt uimitoare. Pe Zakynthos se organizează plimbări pe mare, se vizitează grotele albastre cu un peisaj marin neobișnuit.

Skip to toolbar