Întrebări frecvente

Unde putem procura o asigurare de răspundere civilă auto externă „Carte verde” şi care este termenul de valabilitate al acesteia?

Poliţa de asigurare de răspundere civilă auto externă „Carte Verde” o puteţi procura de la orice societate de asigurare care este membră a Biroului Naţional a Asiguratorilor de Autovehicule sau de la brokerii care lucrează cu acestea.
Termenul de valabilitate a certificatului de asigurare „Carte Verde”, la înţelegerea părţilor, poate fi minim până la 15 zile şi maxim până la 1 an.

Cum procedaţi în cazul unui accident produs din vina Dvs., posesor al poliţei de asigurare de răspundere civilă externă „Carte Verde” pe teritoriul unei ţări străine?

În caz de accident, produs din vina Dvs. pe teritoriul unei ţări străine, este necesar ca să fie încheiat Proces-verbal de către organele de poliţie sau o Constatare Amiabilă de accident încheiată între şoferii implicaţi. Daţi o copie a documentului de asigurare de răspundere civilă „Carte Verde” organului de poliţie sau persoanei prejudiciate. În cazul unui astfel de accident rutier persoana prejudiciată şi cea vinovată se vor adresa către Biroul Naţional de Asigurare al ţării unde s-a produs accidentul.

Skip to toolbar